Personeli

Ngarkesa
Mësimore

Shikoni Programin

Përse ne?

Shkolla Gjermano-Shqiptare në Tiranë, është shkolla e parë private në Shqipëri që ka integruar gjuhën gjermane në mësimdhënjen për femijët që nga klasa e parë. Në këtë mënyrë ata do të mesojnë që nga hapat e para shkollore jo vetëm një gjuhë të re dhe të vlefshme për të ardhmen e tyre, dhe një kulturë të re e të nxënit, e të punuarit në grup.

Në DAS, të gjitha lëndët zhvillohen në Gjermanisht dhe Shqip.

  • Mësues Gjermanë
  • Mësues Shqiptarë
Guido Göser - Drejtor në Deutsch-Albanische Schule

Guido Göser

Drejtor

Mbasi mbarova studimet në Tubingen , kam dhënë mësim në landin e Badenwutenbergut për disa vite, më pas kam vijuar punën në shkolla të ndryshme Gjermane në vendet e huaja. Puna ime e gjatë si drejtor  i shkollave Gjemane jashtë Gjermanisë pefundon në vitin 2015 në Guatemale.

Ne Shtator të vitit 2020 kam vendosur të bëhem pjesë e Shkollës Gjermane në Shqipëri , për t’a mbështetur dhe drejtuar ate në ngritjen e saj të sukseshme në vazhdim.

rina-kazazi

Rina Kazazi

Drejtore e shkollës

Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës – Fizikë
Me një ekspriencë të gjatë si mësimdhënëse dhe me një karriere mbi 10 vjet si drejtuese në disa shkolla publike të Tiranës.
Me aftësi të spikatura në menaxhimin e drejtë të stafit, të burimeve njerëzore për të arritur qëllimet dhe prioritetet edukative të shkollës.
Njohëse e mirë e legjislacionit që lidhet me arsimin dhe politikat arsimore, me një vizion të qartë për shkollën duke e zbërthyer këtë vizion në objektiva të përshtatshme dhe në plane veprimi.
Korrektësia,disiplina dhe etika profesionale orientojnë dukshëm punën time si drejtuese me stafin arsimor dhe si administruese e marrëdhënieve brenda dhe jashtë institucionit arsimor.

Maria Strongylu - Mësuese në Deutsch-Albanische Schule

Maria Strogylu

Mësuese

Si një mësuese e arsimuar në programet mësimore DaF-DaZ dhe me një origjine Greke, kam punuar në disa shtete të botës në karrierën time të gjatë, si në: Sudan, Egjipt, Liban, Bullgari dhe tani Shqipëri. Në Gjermani kam punuar në Universitetin e Hohenheim në Qendrën e Gjuhëve dhe në Institutin për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Stuttgart. Në katër vitet e fundit kam zhvilluar një tjetër pasion për shkollën.

Në Aleksandri kam dhënë mësim në klasë të dytë (29 vajza) me kohë të plotë si drejtuese e klasës në Shkollën Gjermane të Femrave Egjiptiane në lëndët: Gjermanisht, Gjermanisht si gjuhë e huaj, Matematikë, Art, Dituri Natyre dhe Sport.

Në Shkollën Gjermane në Sofje në Bullgari, unë kam dhënë mësim në të gjitha nivelet e klasës (nga klasa e parë – klasa e katërt) si mësuese me kohë të plotë në lëndët: gjermanisht, mbështetje gjermane, matematikë, lëndë me zgjedhje dhe lëndë shkencore.

Projektet e mia mësimore: Përdorimi i gjuhës gjermane, teknikat e prezantimit dhe sistemi i shkrimit me 10 gishta janë pritur dhe përvetësuar shumë mirë nga nxënësit. I kushtoj shumë rëndësi shqiptimit të saktë të gjuhës gjermane. Kjo është dhe arsyeja se pse unë planifikoj edhe ushtrime të shqiptimit në planet e mia javore.

Për më tepër, mësuesi im paralel dhe unë hartonim planet e shpërndarjes së materialeve për gjermanishten dhe matematikën për gjithë vitin, në mënyrë që të garantonim një përparim të njëtrajtshëm të të dyja klasave paralele.

Nga Marsi 2020, unë ushtrova mësimdhënien në klasën time të tanishme përmes aplikacioneve “Coom” dhe “Classroom “. Çertifikimi im si “mësues në internet” e bëri më të lehtë për mua mësimdhënien virtuale përmes përdorimit të materialeve online të shkollës fillore dhe aplikacioneve online metodologjike dhe didaktike.

Do të dëshiroja shumë të sjell këtë përvojë mësimdhënieje në Shkollën Gjermano-Shqiptare.

Do të jetë një kënaqësi për mua detyra ime e re pranë Shkollës Gjermano-Shqiptare dhe bashkëpunimi me koleget dhe kolegët e mi të rinj.

Ibraim Akipi - Mesues ne Deutsch-Albanische Schule

Ibraim Akipi

Mësues

Përshëndetje të gjithëve! Emri im është Ibraim Akipi dhe vij nga qyteti i bukur dhe multikulturor i Köln-it në Gjermani. Unë jetoj në këtë zonë emocionuese për më shumë se 20 vjet, e cila ka shumë për të ofruar si në aspektin kulturor ashtu edhe historikisht.

Kam mbaruar studimet master në fushën e shkencave humane në Universitetin Ruhr në Bochum. Fokusi im ishte në media dhe komunikim. Unë kam dhënë mësim në një akademi të njohur arsimore për më shumë se pesë vjet. Më pëlqen vërtet prezantimi i përmbajtjeve të reja, motivimi dhe inkurajimi i nxënësve. Unë do të doja të sjell këtë gëzim dhe përvojën time shumëvjeçare në Tiranë nga shtatori dhe të bëj më të mirën time për studentët e “DAS”.

Unë gjithmonë i kam gjetur objektivat e arsimit dygjuhësh në shkollë shumë emocionuese dhe efektive. Më shumë interesante bëhet kur të dy gjuhët dhe kulturat që njoh mirë takohen.

Mezi po pres të mbështes ekipin “DAS”, të mësoj nxënësit dhe të mësoj diçka të re çdo ditë.

Theresa Hirsch - Vullnetare në Deutsch-Albanische Schule

Theresa Hirsch

Mësues

Përshëndetje! Emri im është Theresa Hirsch, unë jam 19 vjeç dhe vij nga një qytet i vogël afër Mainz. Kam mbaruar shkollën e mesme në Mars 2020 dhe pas kësaj pata dëshirën të kaloj një kohë të gjatë jashtë vendit dhe jam shumë e lumtur që arrita të bëhem vullnetare në shkollën Gjermano-Shqiptare në Tiranë, për një shërbim 10-mujor.

Në kohën time të lirë bëj shumë sport, bëj not, bëj hark dhe jam në një grup vallëzimi hip-hop. Kam luajtur edhe piano dhe violinçel dhe kam qenë aktive në një orkestër shkollore, derisa mbarova shkollën e mesme. Unë jam një person me shumë iniciativë dhe më pëlqen të rrethohem nga njerëzit. Më pëlqen veçanërisht puna dhe kontakti me fëmijë e të rinj të të gjitha moshave. Unë kam qenë e përfshirë në ekipin sportiv në Hessen për disa vjet, ku unë punoja si drejtuese e ekipit në kohë të lirë. Si rezultat, kam mësuar shumë për përgjegjësinë dhe pavarësinë, por mbi të gjitha sa e larmishme dhe interesante është të punosh me fëmijët.

Shpresoj të kontaktoj me shumë njerëz të rinj në shkollë dhe të njoh shumë personalitete të reja. Unë jam shumë e shoqërueshme dhe e hapur, gjithashtu kam shumë energji dhe mund të motivohem shpejt. Shpresoj të mund të kem mbështetjen dhe bashkëpunimin dhe të kolegëve. Me shumë dëshirë pres që të njihem me proçeset e punës atje dhe të jem në gjendje të integrohem në punën në shkollë, por edhe të mësoj më shumë për veten time dhe të zhvillohem personalisht.

Në të njëjtën kohë, shpresoj gjithashtu të mësoj shumë për kulturën dhe njohuri të reja të një gjuhe të huaj. Unë jam shumë e gëzuar që do takoj njerëz të rinj dhe që të kem mundësi të ndajmë sëbashku jetën e përditshme gjatë muajve të ardhshëm.

Katharina v. Altrock - Vullnetare në Deutsch-Albanische Schule

Katharina v. Altrock

Vullnetare

Emri im është Katharina v. Altrock, unë jam 17 vjeç dhe aktualisht po mbaroj shkollën e mesme. Unë vij nga një fshat afër Shtutgartit dhe mezi pres të bëj shërbimin tim vullnetar në Shkollën gjermano – shqipe në Tiranë nga shtatori. Në kohën time të lirë më pëlqen të këndoj, lexoj dhe gatuaj dhe kaloj kohë me miqtë e mi. Unë gjithashtu drejtoj një kor në qytetin fqinj dhe jam anëtar i shërbimit të fëmijëve në famullinë time. Të tregosh histori, të këndosh, të luash dhe të mosshfaqesh me fëmijët është shumë argëtuese për mua atje.

Shkolla Gjermane – Shqipe në Tiranë impresionoi menjëherë, pasi kam dashur që prej kohësh të bëj shërbim vullnetar në Shqipëri. Para dy vitesh isha në Tiranë për disa ditë dhe isha shumë i magjepsur nga qyteti. Mbaj mend gjithashtu mikpritjen dhe ngrohtësinë e madhe të njerëzve dhe mezi pres që të mund të jetoj atje për një vit.

Gjatë shërbimit tim vullnetar, do të dëshiroja të njihesha me kulturën shqiptare, e cila deri më tani ka qenë e huaj për mua, sepse unë jam e hapur për gjëra të reja dhe jam e interesuar për zakone të tjera.

Duke qenë se po mendoj të bëhem mësuese, shkolla do të ishte ideale për mua për të bërë përvoja të reja në këtë fushë dhe të për të sfiduar veten time.

Silvana-Xhemali---mesuese

Silvana Xhemali

Mësuese

Unë kam kryer studimet e larta për mësuesi, cikël i ulët, profesion të cilin e kam zgjidhur me dëshirë për mundësinë që të jep për tu qëndruar pranë dhe për të edukuar brezat e rinj.

Mënyra më e mirë për të parashikuar të ardhmen është ta ndërtosh vet atë dhe unë jam e sigurtë që së bashku me nxënësit e DAS po ndërtojmë një të ardhme të shkëlqyer.

IMG-20190409-WA0001

Susanne "Enna" Stassig

Mësuese

Unë jam Enna Stassig dhe vij nga Hildesheim afër Hanoverit. Punoj që prej Gushtit 2019 në Shkollën Gjermano-Shqiptare në Tiranë si mësuese e klasës në klasën 1, mësuese DaZ niveli 3 dhe si mësuese matematike të klasës 7.
Në Hildesheim kam mësuar gjermanishten si gjuhë të dytë – DaZ, matematikë, muzikë, etj. Në “klasa të mësimit të gjuhës” me studentë nga e gjithë bota për gati 9 vjet. Kjo punë e shkëlqyer e mësimit të të rinjve për gjuhën dhe kulturën gjermane ndërsa vazhdimisht mëson, më mban të rinj.
Hobet e mia janë botanika, gatimi, këndimi, vallëzimi, çiklizmi, noti, udhëtimi …
Në valixhen time solla libra, DVD, CD, lojëra nga Gjermania dhe mezi pres që të mësojmë intensivisht me studentët tanë, duke zbuluar gjëra të reja dhe duke përjetuar gëzimin e të mësuarit së bashku.

Orjona Aliaj

Mësuese

Quhem Orjona Aliaj.
Kam mbaruar studimet e larta ne Universitetin e Tiranës.
Jam e lumtur ne profesionin tim, pasi kam në duart e mia forcën për zhvillimin e mëtejshëm të brezit të ri.
Të punosh me femijët, të ardhmen e jetës, është puna më e mrekullueshme.
Të mësosh gjuhën shqipe është krenari.

Gitte Schirm

Gitte Schirm

Mësuese

Emri im është Gitte. Unë jam nga Berlini dhe që prej janarit të vitit 2018 jetoj në Tiranë me familjen time. Studimet i kam përfunduar në Gjermani.

Ne jemi pritur shumë mirë këtu në Shqipëri dhe kemi mësuar shumë mbi kulturën shqiptare. Për këtë arsye, unë jam shumë e lumtur që do punoj me nxënësit e klasës së parë dhe që do u mësoj atyre më shumë mbi gjuhën dhe kulturën gjermane. Për mua është shumë e rëndësishme, që fëmijët të kënaqen në orën e mësimit dhe gjuhën gjermane ta përvetësojnë përmes lojrave.

Nuk ka asnjë problem nëse ata bëjnë gabime, pasi përmes gabimeve mësojnë akoma më shumë. Do të isha shumë e lumtur nëse shumica e fëmijëve do ta përdorin gjuhën gjermane në të ardhmen dhe gëzohem shumë që unë po u mësoj hapat e parë të gjuhës.

DAS-Henri_Heising-2

Henri Heising

Vullnetar

Emri im është Henri Heising dhe unë do të punoj këtë vit shkollor dhe shkollën gjermane në Tiranë. Unë jetoj në Bamberg, një qytet në Bavari me 70,000 banorë dhe kam mbaruar shkollën e mesme këtë vit. Në shkollë kryesisht më kanë interesuar lëndët matematike dhe sociologji, por kam mësuar me kënaqësi edhe gjuhët anglisht dhe frëngjisht. Pas një viti në Tiranë dëshiroj të studioj drejtësi. Nga shërbimi im vullnetar në Shqipëri shpresoj të kënaqem,të bëj takime interesante dhe përvoja personale për pjesën tjetër të jetës sime.

Në kohën time të lirë, më pëlqen të takoj miq, të kaloj kohë jashtë dhe të njoh qytete dhe vende të reja. Unë gjithashtu di të luaj piano dhe flaut, si edhe shikoj me kënaqësi filma dhe dëgjoj të gjitha llojet e muzikës.

Mezi pres të njoh një kulturë të re në Tiranë, sepse nuk kam qenë asnjëherë më parë në Shqipëri dhe jam i emocionuar për jetën e përditshme shkollore në shkollën gjermane.

Deutch-Albanische-Schule-Mimoza-Zaimi

Mimoza Zaimi

Mësuese

Une jam Mimoza Zaimi, mësuese e ciklit të ulët me një përvojë të gjatë mësimdhënie në shkollat ”Avni Rustemi”, ”Kosova”, dhe ”Gustav Mayer”. E kam konsideruar mësimdhënien jo thjesht profesion por mision për edukimin e brezit të ri për përballimin e çdo sfide.

Eleonora-Ahmeti-vullnetare

Leonora Ahmetaj

Vullnetare

Unë jam ne një grup sprintesh dhe ushtroj disk dhe gjyle.
Përveç kësaj, punoj me nxënësit e të gjitha moshave dhe u përpiqem t’iu shpjegoj atyre mbi temat dhe motivet e njerëzve që kanë ide fashiste. Gjithashtu jam e angazhuar në temën e mbrojtjes së mjedisit në organizatën “Fridays for the Future”.

Qëllimet: Qëllimi im është që do të studioj më vonë ose Master e Arsimit ose punë sociale dhe të punoja me fëmijët për t’u dhënë atyre një perspektivë mbi botën dhe shoqërinë.

Unë jam një person shumë i hapur ,entuziaste dhe duke pritur me gezim për takime të reja. Veçanërisht jam duke pritur me gezim për fytyrat e reja dhe personalitetet pas tyre. Përveç kësaj, unë jam kurioze se si funksionon një sistem shkollor gjerman në Shqipëri dhe çfarë ofron ai pranë mësimeve për të zbuluar dhe mbështetur.

PAULINA EMILIA SCHRÖTER

PAULINA EMILIA SCHRÖTER

Vullnetare

Përshëndetje! Emri im është Paulina Emilia Schröter, jam nëntëmbëdhjetë vjeç dhe do të bëj një shërbim vullnetar ndërkombëtar dhjetë mujor në Shkollën Gjermano-Shqiptare në Tiranë nga shtatori i ardhshëm. U diplomova në shkollën e mesme në vitin 2018 dhe më pas fillova të studioj Gjermanisht dhe Anglisht si mësuese e shkollës së mesme në Institutin Georg-August University në Göttingen . Ky kombinim i lëndëve tashmë tregon preferencën time për gjuhësi dhe gjuhë të huaja. Unë nuk dëshiroj vetëm të ndërmjetësoj Gjermanin gjatë këtij vitit jashtë vendit në Shqipëri, por edhe të kem mundësinë të mësoj shqip në këmbim me fëmijët.

Në kohën time të lirë unë luaj viola, më pëlqen të vizatoj , të bisedoj me shokët e mi dhe të shfletoj nëpër vepra të ndryshme të historisë letrare. Në këtë moment jetoj në Holzminden, një qytet i vogël e i fjetur në Saksoninë e Ulët të Jugut, por unë mezi pres që të zbuloj Tiranën, një qytet më të gjallë dhe me kulturë të pasur.

Prandaj, është edhe qëllimi im gjatë qëndrimit jashtë vendit tim për të mësuar një kulturë dhe qëndrim të ndryshëm,si dhe për të siguruar zhvillimin tim personal dhe për të promovuar synimet e mia. Në lidhje me jetën time të ardhshme profesionale, do të doja të fitoja aftësi të buta nëpërmjet bashkëpunimit me fëmijët dhe kujdestarët e tyre dhe në të njëjtën kohë t‘i mësojnë ata të përcjellin gjuhën gjermane nga këndvështrimi i një folësi amëtar.

Për më tepër, shpresoj që të jem në gjendje të ndihmoj siç duhet me proçeset e punës në shkollë, të zhvilloj shkallën më të lartë të autonomisë në aktivitetet e mia specifike dhe të jem në gjendje të mësoj dhe të jap mësim si një shkëmbim i barabartë . Unë mezi po pres të takoj personalisht nxënësit dhe mësuesit dhe të kaloj muajt e ardhshëm me ta.